Laša fileja ar zirņu mērci

Sastāvdaļas

  • 1 laša fileja
  • 2 čili pipari
  • 2 daiviņas ķiploki
  • 2 lauru lapas
  • 1 sīpols
  • 200 g sviests
  • 200 g saldais krējums
  • 50 g svaigs koriandrs
  • 1 pac. saldētie zaļie zirnīši
  • 3 ēdamk. medus
  • 1 ēdamk. karija
  • 2 ēdamk. vorčesteršīras mērce
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Izkausētā sviestā apcep ķiplokus, sīpolu, čilī piparu un kariju, pievieno medu un vorčesteršīras mērci, to visu sautē, līdz sabiezē. Tad pievieno sāli un sakapātu koriandru. Laša filejai izņem asakas, sagriež gabaliņos, mērc glazūrā un cep 7 min., 250°C.
  2. Pagatavo zirņu mērci – apcep sīpolu, pievieno zirņus, nedaudz ūdens un sautē 10 min. Tad pievieno saldo krējumu un visu sablenderē, izkāš caur sietu, pievieno sāli, piparus. Paralēli gatavo kartupeļu biezeni – nomizotus kartupeļus novāra ar lauru lapām, nokāš un samīca. Klāt pievieno saldo krējumu, sāli un sviestu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi