Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša fileja ar zirņu mērci

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
30 min
1. Izkausētā sviestā apcep ķiplokus, sīpolu, čilī piparu un kariju, pievieno medu un vorčesteršīras mērci, to visu sautē, līdz sabiezē. Tad pievieno sāli un sakapātu koriandru. Laša filejai izņem asakas, sagriež gabaliņos, mērc glazūrā un cep 7 min., 250°C.
2. Pagatavo zirņu mērci – apcep sīpolu, pievieno zirņus, nedaudz ūdens un sautē 10 min. Tad pievieno saldo krējumu un visu sablenderē, izkāš caur sietu, pievieno sāli, piparus. Paralēli gatavo kartupeļu biezeni – nomizotus kartupeļus novāra ar lauru lapām, nokāš un samīca. Klāt pievieno saldo krējumu, sāli un sviestu.
Uz augšu