Heka ar kariju

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 600 g heka filejas
  • 100 g vārītu izlobītu garneļu
  • 3 tomāti
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 selerijas sakne
  • 1 lauru lapa
  • 5 koriandra sēkliņas
  • 4 svaiga koriandra zariņi
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 ēdamk. karija pulvera
  • 2 ēdamk. skābā krējuma
  • 1 ēdamk. tomātu pastas
  • ¼ l dārzeņu buljona
  • ½ laima miziņas un sula
  • Sviests
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Heka fileju notīra, sagriež palielos gabalos un marinē laima sulā, kam pievienota sarīvēta laima miziņa. Sasmalcina sīpolu un ķiploku. Seleriju sagriež kubiņos, puravu – gredzenos. Tomātus pie kātiņa krusteniski iegriež un noplaucē, tad novelk mizu un sagriež četrās daļās. Sakarsētā sviestā sacep dārzeņus, pārkaisa ar kariju un sautē 2 min. Zivs gabalus ierīvē ar sāli, pipariem un kopā ar marinādi, lauru lapu un koriandra sēkliņām pieliek dārzeņiem. Krējumu un tomāta pastu iemaisa buljonā, ielej formā, vāra 7 min. Beigās pievieno garneles, vāra 1 min. Pasniedz ar pārkaisītām koriandra lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi