Heka ar kariju

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
40 min
1. Heka fileju notīra, sagriež palielos gabalos un marinē laima sulā, kam pievienota sarīvēta laima miziņa. Sasmalcina sīpolu un ķiploku. Seleriju sagriež kubiņos, puravu – gredzenos. Tomātus pie kātiņa krusteniski iegriež un noplaucē, tad novelk mizu un sagriež četrās daļās. Sakarsētā sviestā sacep dārzeņus, pārkaisa ar kariju un sautē 2 min. Zivs gabalus ierīvē ar sāli, pipariem un kopā ar marinādi, lauru lapu un koriandra sēkliņām pieliek dārzeņiem. Krējumu un tomāta pastu iemaisa buljonā, ielej formā, vāra 7 min. Beigās pievieno garneles, vāra 1 min. Pasniedz ar pārkaisītām koriandra lapiņām.
Uz augšu