Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Bute sarkanajā mandeļu mērcē

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g svaigu vai saldētu butes fileju
  • 100 g veselu mandeļu
  • 100 g zivju buljona (kubiņš + ūdens)
  • 100 g baltvīna
  • 35 g mandeļu skaidiņu
  • 0.5 g safrāna
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. Kajennas piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Mandeles patur verdošā ūdenī un nomizo. Grauzdē krāsnī uz plāts 1750C apmēram 15 min. Grauzdēšanas laikā mandeles apmaisa. Mandeles atdzesē un saberž miezerī vai virtuves kombainā. Paprikas noskalo un izņem sēkliņas. Mīkstumu sasmalcina. Nomizo un sasmalcina ķiploku. Papriku un ķiplokus liek katliņā un apbrūnina. Pārkaisa safrānu, pielej vīnu un buljonu. Pievieno saberztās mandeles, sāli un Kajennas piparus. Mērci vāra apmēram 5 min. un virtuves kombainā samaļ viendabīgā masā. Butes filejas saritina. Liek ieziestajā cepamajā traukā. Pārlej ar mandeļu mērci un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Ēdienu cep krāsnī 15 min., 2250C.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju kompots

Plūmju kompots

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas