Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Akmeņplekste sēnēs

2010. gada 21. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
40 min
1. Šalotes nomizo un sagriež ļoti mazos gabaliņos. Uzkarsētā sviestā un olīveļļā sautē sakapātas sēnes un pusi sīpolus, pievieno sakapātus pētersīļus, sāli un piparus. Masai ļauj atdzist. Formu ieziež ar sviestu un liek tajā citu citai blakus zivju filejas, virsū liekot sēņu pildījumu. Tad virsū liek atlikušās šalotes, pārlej vīnu un sviestu pārslu. Cep 20 min., 180°C, izņem no novārījuma un noliek siltumā. Mērci uzvāra, iemaisa atlikušo sviestu, pievieno sāli, cukuru. Filejas liek iepriekš sasildītos šķīvjos un pārlej mērci. Visu rotā ar baziliku lapiņām. Pasniedz ar maziem kartupelīšiem vai sviestā ceptām kartupeļu kroketēm.
Uz augšu