Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Akmeņasaris sezama mērcē

2010. gada 21. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
90 min
1. Noskalo, nosusina iztīrītu zivi, to no abām pusēm iegriež 2-3 gaļīgākajās vietās. Ierīvē zivi no abām pusēm ar sakultu olīveļļu un citrona sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
2. Zivi liek ar foliju izklātā pannā, aplej ar citrona – olīveļļas maisījumu. Cep 30 min., 175°C, līdz zivs gaļa viegli atdalās no asakām. Zivi pārklāj ar foliju un ļauj atdzist 30 min. Sajauc sezama pastu, citrona sulu, etiķi, jogurtu, saspiestu ķiploku, 50 ml ūdens, ķimenes, sāli un piparus. Sagatavotu mērci atdzesē 15 min. Zivij noņem ādu, spuras un izņem asakas. Tad pārlej ar mērci, dekorē ar pētersīļa lapiņām, granātābola sēkliņām un citronu. Pirms pasniegšanas ļauj 15 min ievilkties. Pasniedz ar gurķu un tomātu salātiem, svaigi ceptu grauzdiņu maizi.
Uz augšu