Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kājām gaisā (upside down!) jeb palestīnieša ēdiens

2010. gada 20. jūnijs
Foto: Jānis Kulmanis
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms iemarinē vistu - izspiež citrona sulu un pēc tam arī pašu citronu sagriež un iespaida gaļā, ļauj pastāvēt, kamēr tiek gatavotas pārējās sastāvdaļas.
2. Noskalo rīsus un pagaidām atstāj ūdenī.
3. Katliņā vai kastrolī uzkarsē eļļu, tikmēr sķēlītēs sagriež gan baklažānu, gan nomizotus kartupeļus (jaunos droši vien var arī nemizot). Liek eļļā fritēties - nevajag galīgi mīkstus un pārbrūninātus. Ņem laukā no eļļas un liek nosusināties uz papīra dvieļiem.
4. Uzkarsē pannu (nedaudz elļas) vistai - liek uz pannas ar visu marinādi, izņemot citrona gabaliņus. Apcep, pasutina - pievieno kardamonu (tā ir galvenā garšviela, bet arī pārspīlēt nedrīkst), kanēli, melnos piparus, nedaudz karija, muskatrieksta, sāli.
5. Ņemam katliņu (tādu, kas būtu piemērots receptes beigās minētām darbībām). Ieberam nedaudz rīsu, un tad vienmērīgi kārtojam fritētos kartupeļus, baklažānus un vistu un pārējos rīsus. Pārlejam ar šķidrumu, kurā tika apcepta vista, ja nepieciešams, pārlejam ar siltu ūdeni, lai viss būtu šķidrumā. Liekam virsū vāku un uz lēnas uguns (tā, lai dibens nepiedeg) nemaisot sautējam vismaz 30 minūtes jeb līdz rīsi gatavi.
6. Noņemam katla vāku, paņemam lēzenu trauku, uzliekam otrādi virs katliņa un apgriežam visu otrādi (upside down).
7. Liek galdā. Pasniedz ar sulīgiem salātiem vai jogurtu.
Uz augšu