Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Princeses Viktorijas kāzu torte

2010. gada 17. jūnijs
Foto: Dansukker
Šī gada 19. jūnijā visa Zviedrija tauta svinēs lielu notikumu – princeses Viktorijas kāzas. Princese Viktorija un viņas izredzētais, fitnesa centra īpašnieks Daniels Vestlings laulāsies Stokholmas katedrālē Storkirkan – tajā pašā vietā un datumā, kad pirms 34 gadiem laulājās viņas vecāki karalis Kārlis XVI Gustavs un Karaliene. Ar šīm laulībām Zviedrija iegūs jaunu karaliskās ģimenes locekli – viņa karalisko augstību, princi Danielu, Rietumgotlandes hercogu. Lielajam notikumam par godu tika izstrādāta īpašas kūkas recepte. Šo kūku Zviedrijā varēs nogaršot ikviens – tā būs pieejama maiznīcās un konditorejās.

Jūsu uzmanībai - Karaliskās kāzu kūkas nedaudz vienkāršots variantu. To var izcept arī mājas apstākļos.
Pagatavošana
80 min
1. Kūka: Olas un cukuru sakuļ gaisīgās putās. Pakāpeniski putās iestrādā sviestu. Samaisa miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Pārmaiņus ar ūdeni maisījumā iecilā saputotās olas. Izlej maisījumu ietaukotā, ar miltiem izkaisītā cepampannā ar noņemamu sānu daļu, diametrs apmēram 24 cm. Cep krāsns vidū 175°C apmēram 25 minūtes. Noliek kūku atdzist, tad sagriež divās kārtās.
2. Biezenis: Zemenes nomazgā un sagriež. Zemeņu gabaliņus, izspiesto citrona sulu un želejas cukuru ieliek katliņā un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Turpina vārīt 30 sekundes. tad liek malā atdzist.
3. Olu krēms ar vaniļu: Olu dzeltenumus, pienu, vaniļas cukuru, balto smalko cukuru un cieti liek katliņā un uzvāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot. Liek malā atdzist. Pusi no saldā krējuma saputo, līdz sāk veidoties mīksti izcilnīši. Atdzisušo olu krēmu un biezpienu vai svaigo sieru iecilā sakultajā krējumā.
4. Pomāde: Ūdeni un želatīnu samaisa katliņā un silda, līdz želatīns izkūst. Pieliek kokosriekstu taukus un ļauj, lai tie izkūst. Pielej sīrupu. Noliek malā atdzist uz 15 minūtēm. Bļodā izsijā pūdercukuru un pārlej pāri padzisušo šķidrumu. Izmīca, veidojot viendabīgi mīkstu masu. Tad ieliek to plastmasas maisiņā, lai masa neizžūtu.
5. Notīra cepampannu (ar noņemamo sānu malu) un ieliek tajā vienu kūkas kārtu. Pārsmērē to ar trešo daļu no olu krēma. Liek pāri zemeņu biezeni, izlīdzinot tā, lai biezenis piekļautos kūkas malām. Pārber pāri sadrupinātos mandeļu cepumus. Virsū liek otro kūkas kārtu. To pārsmērē ar atlikušo olu krēmu, izlīdzinot virsmu. Liek ledusskapī uz vienu stundu.
6. Tad saputo atlikušo krējumu, līdz tas sāk veidot mīkstus izcilnīšus. Pomādi izrullē lielā apaļā aplī. Pārsmērē saputoto krējumu pāri kūkai. Kūkai pa virsu pārklāj pomādi un nogriež liekās malas.
7. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē un ieliek dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un zīmē greznojumus uz kūkas. Pārkaisa nedaudz pūdercukura. Pēc vēlēšanās grezno ar saldumiem.
8. Kūku var pasniegt arī kā saldo ēdienu atsevišķos deserta traukos. Nogriež attiecīga lieluma kūkas gabalu un ieliek deserta traukā. Pārliek pāri nedaudz olu krēma un pēc tam nedaudz zemeņu kompota. Dekorē ar saputotu krējumu un sadrupinātiem mandeļu cepumiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu