Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa gaļas strogonovs

Liellopa gaļas strogonovs

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra vai liellopa gaļas
  • 250 ml skābā krējuma
  • 5-7 lieli šampinjoni
  • 1 lielāks sīpols
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 ēd. k. miltu
  • 50 ml eļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Verdošs ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Pannā uzkarsē eļļu.
  2. Strēmelēs sagrieztu gaļu liek cepties (gaļu jagriež šķērsām šķiedrām).
  3. Kad gaļa apcepusies, viss ūdens izgarojis, ja tāds būs, pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus un apcep kopā ar gaļu uz vidējas uguns, tā lai sīpoli paliek mīkstāki.
  4. Pievieno sagrieztus šampinjonus, papildina ar sāli, pipariem pēc garšas.
  5. Iemaisa tomātu pastu, kādu minūti apcep.
  6. Nogriež mazāku uguni un apkaisa ar miltiem, iemaisa, lai tie savienojas ar pastu.
  7. Pievieno krējumu, samaisa.
  8. Kad viss samaisīts, tad jaieslēdz iztēle, un japievieno tik daudz ūdens, kamēr ir apmierinoša konsistence, tā pat japievieno sāls un pipari, ja trūkst (pēc būtības bef-strogonovam jabūt biezam).
    Liellopa strogonovu klasiski pasniedz ar rīsiem.

    * Bef-strogonovu var arī gatavot no cūkgaļas, tikai tad tur būs izteikta problēma ar šķidrumu, gaļas cepšanas laikā, kuru vēlams iztvaicēt pirms sīpolu pievienošanas.
    * Var arī uz beigām iekaisīt kādu 1 tējk. bazilika vai pāris lauru lapas, kā arī pilnākai garšai pievienot kādu puskubiņu buljona pēc tomātu pastas pievienošanas.

    Labu apetīti!
    Kad viss samaisīts, tad jaieslēdz iztēle, un japievieno tik...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas