Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardā filadelfijas siera kūka

2010. gada 12. jūnijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
30 min
1. Biskvītu liek atveramā formā, ja par lielu, biskvīta malas nogriež. Biskvītu aprasina ar kafiju – tikai tā, lai uzsūc mitrumu nevis paliek slapjš.
2. Uz smalkās rīves sarīvē šokolādi. ~ pusi uzkaisa biskvītam.
3. Traukā izliek Filadelfijas sieru, piejauc jogurtu, visu uzmanīgi sajauc līdz veidojas viendabīga krēmveida masa. Piejauc citronas sulu.
4. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. ~ 150 ml karsta ūdens izšķīdina cukuru. Kad tas atdzisis, pievieno uzbriedināto želatīnu un izšķīdina. Pakāpeniski pievienojot, iejauc siera masā.
5. Lej virsū biskvītam, pārkaisa ar rīvēto šokolādi. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī. Kūka gatava nākamā dienā.
Uz augšu