Izsijā miltus, pievieno 200 g gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, 50 ml saldo krējumu, 100 g cukuru. 3 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai. Kārtīgi sajauc visu kopā, mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 min.
Žāvētiem augļiem (aprikozes sagriež mazākos gabaliņos) pārlej rumu. Biezpienu sakuļ ar 100 g cukura, 150 ml saldo krējumu, 3 olām, 50 g sviesta, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti. Beigās pievieno žāvētos augļus kopā ar rumu, vēlreiz samaisa.
Atveramu formu iesmērē ar taukvielām, mīklu liek formā, veidojot maliņas. Lej pildījumu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 30- 40 min.
Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vēl 15 min.
Atdzesē cepeškrāsnī.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
300 g miltu
200 ml saldā krējuma 10%
6 olas
1 ēd. k. ar kaudzi kartupeļu cietes
250 g cukura
250 g sviesta
750 g pilnpiena biezpiena
1 tējk. vaniļas cukura
50 ml ruma (vai konjaas)
50 g žāvētu aprikožu
50 g žāvētu ķiršu
-->
Pagatavošana
80 min.80 min.
Izsijā miltus, pievieno 200 g gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, 50 ml saldo krējumu, 100 g cukuru. 3 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai. Kārtīgi sajauc visu kopā, mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 min.
Žāvētiem augļiem (aprikozes sagriež mazākos gabaliņos) pārlej rumu. Biezpienu sakuļ ar 100 g cukura, 150 ml saldo krējumu, 3 olām, 50 g sviesta, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti. Beigās pievieno žāvētos augļus kopā ar rumu, vēlreiz samaisa.
Atveramu formu iesmērē ar taukvielām, mīklu liek formā, veidojot maliņas. Lej pildījumu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 30- 40 min.
Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vēl 15 min.
Atdzesē cepeškrāsnī.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Dace2014. gada 22. jūlijs 19:38
Cik lielam jābūt kūkas formas diametram?
Pievienot komentāru
Jaunumi
Neatpaliec no tendencēm! Kas jauns kokteiļu pasaulē?
Ar acīm ciet un nazi rokā! Kuram lielāka iespēja uzvarēt - Rūtai Dimantai vai aktierim Mārtiņam Počam?
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri