Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biezpiena kūka ar žāvētiem augļiem

Biezpiena kūka ar žāvētiem augļiem

FOTO: Gunta

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 200 ml saldā krējuma 10%
  • 6 olas
  • 1 ēd. k. ar kaudzi kartupeļu cietes
  • 250 g cukura
  • 250 g sviesta
  • 750 g pilnpiena biezpiena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 50 ml ruma (vai konjaas)
  • 50 g žāvētu aprikožu
  • 50 g žāvētu ķiršu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Izsijā miltus, pievieno 200 g gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, 50 ml saldo krējumu, 100 g cukuru. 3 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai. Kārtīgi sajauc visu kopā, mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 min.
  2. Žāvētiem augļiem (aprikozes sagriež mazākos gabaliņos) pārlej rumu. Biezpienu sakuļ ar 100 g cukura, 150 ml saldo krējumu, 3 olām, 50 g sviesta, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti. Beigās pievieno žāvētos augļus kopā ar rumu, vēlreiz samaisa.
  3. Atveramu formu iesmērē ar taukvielām, mīklu liek formā, veidojot maliņas. Lej pildījumu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 30- 40 min.
  4. Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vēl 15 min.
    Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vē...

    FOTO: Gunta

  5. Atdzesē cepeškrāsnī.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Puravu zupa

Puravu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas