Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Mājas Jāņu siers

Mājas Jāņu siers

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 5 l piena (jo treknāks, jo labāk)
  • 50 g sviesta
  • Ķimenes
  • Sāls
  • Citronu sula vai citronskābe
  • Ja gribas: zaļumi (timiāns, baziliks, koriandrs, dilles u.c.)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzkarsē pienu līdz aptuveni 95 grādiem, nepārtraukti maisot pievieno biezpienu. No biezpiena skābuma pamazām atdalās sūkalas. Ja tas nenotiek, var pievienot papildus skābumu – citronu sulu vai citronskābi (pavisam nedaudz).
  2. Kad sūkalas pilnībā atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, nolej sūkalas un visu masu nokāš sietā.
  3. Sajauc ķimenes un sāli.
  4. Katlā izkausē sviestu.
  5. Liek masu atpakaļ katlā, sajauc ar sviestu un ķimeņēm -sāli. Ja garšo, klāt var likt arī timiānu, baziliku vai citus garšaugus.
  6. Karsē līdz masa kļūst viendabīga un staipīga, mazliet līdzīga gumijai. Ja karsēsiet mazāku laiku, siers būs irdenāks, ja ilgāku – cietāks.
  7. Pēc tam masu ieklāj marlē vai dvielītī un liek ledusskapī zem sloga, piemēram šķīvja. Visabāk, ja šķīvis vai dvielītis, ko uzklājat virsū ir sarkanā krāsā – jo saka, ka tad siers labāk sanākot.
  8. Lai gatavošanas prieks un labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 20. oktobris 11:12 20.10 11:12
Paaudzēs mīlēti deserti un saldi našķi
14 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas