Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vasaras torte ar zemenēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 400 ml cukura
  • 2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 600 ml kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 125 ml verdoša ūdens
  • Pildījumam
  • 500 ml saldā krējuma
  • 50 ml pūdercukura
  • 1 /2 l zemeņu
  • Rotājumam
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 l zemeņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ieziež un izkaisa ar miltiem cepamo pannu.
  2. Olas un cukuru sakuļ baltās, irdenās putās.
  3. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un uzmanīgi pievieno olu un cukura putām.
  4. Pielej ūdeni. Izklāj mīklu uz cepamās pannas un cep krāsns vidusdaļā apmēram 15–20 minūtes. Ar kociņu pārbauda, kā kūka izcepusies. Ļauj atdzist.
  5. Sagriež kūku divās daļās tā, lai viena daļa ir 2/3 liela, bet otra – 1/3 liela. Mazāko daļu sagriež vēl divās daļās - lielākā un mazākā.
  6. Sakuļ kopā pildījuma krējumu un pūdercukuru. Saspaida zemenes un pievieno putukrējumam.
  7. Uzliek vislielāko kūkas gabalu uz trauka, kas izklāts ar kūku papīru. Pārklāj pāri pildījumu. Uzliek nākamo pēc lieluma gabalu pirmā gabala vidū un pārklāj pāri pildījumu. Uzliek vismazāko gabalu un pārklāj atlikušo pildījumu.
  8. Sakuļ rotājumam domāto krējumu un ar garnētāju uzklāj uz kūkas putukrējumu. Rotā ar zemenēm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas