Sākums > Receptes > Salāti

Salāti kaukāziešu gaumē

2010. gada 27. maijs
Foto: Ērika Kokorēviča
Pagatavošana
40 min
1. Baklažānus ar mizu sagriež plānās strēmelēs
2. Apkaisa ar rupju sāli – tā noņems sīvumu
3. Pēc stundas lieko šķidrumu notecini un apcep baklažānus eļļā
4. Papriku un burkānus sagriez plānās strēmelēs, uzber tiem koriandru. Sīpolu sagriez plānos pusmēnešos.
5. Ķiplokus un zaļumus sasmalcini.
6. No vīna etiķa, sezama sēklām, medus un sojas mērces pagatavo mērcīti.
7. Sajauc dārzeņus ar mērcīti, ja ir vēlme var vēl pievienot eļļu.
8. Šos salātus gatavo iepriekš, vēlams tos vismaz 4-6 stundas pirms pasniegšanas atdzesēt ledusskapī. Pasniedz ar rīsiem un jēra vai liellopa gaļu. Labi garšo arī ar lavašu.
Uz augšu