Sākums > Receptes > Zupas

Fiksā aukstā zupa "slinkais krabītis"

2010. gada 25. maijs
Foto: Laimdota
Šī recepte radās pilnīgi nejauši. Gribējās aukstā zupa, bet dikti nebija laika un gribēšanas vārīt olas un kartupeļus. Nolēmu, ka gan jau tajās krabju nūjiņās arī ir iekšā kaut kas, kas var aizstāt olas un desas. Bez ikdienišķajiem kartupeļiem pa reizei arī var labi iztikt... kefīra un buljona daudzumu katrs var variēt pēc savas patikšanas. Vienkārši, ātri un atspirdzinoši!
Pagatavošana
30 min
1. Bietes nomizo un sarīvē. Kartupeļus un gurķi nomizo, sagriež diezgan smalkos salmiņos (var arī rīvēt, tad zupa būs "tumīgāka"). Sasmalcina krabju nūjiņas, lociņus un dilles, meža ķiploku un citus zaļumus, kas nu pašam tīk. Visu liek bļodā un uzber drusku sāli, samaisa. Sajauc salātu kefīru ar buljonu vai ūdeni, pieliek drusku sāli, izmaisa. Pārlej visu bļodas saturam un samaisa. Iemet dažus ledus kubiņus, lai zupa nezaudē savu aukstumu...:) Vismaz kādas 15 min. ļauj ievilkties. Ja ir vairāk laika - var pagaidīt kādu stundu ieliekot ledusskapī. Pasniedz ar apgrauzdētu graudu maizīti vai kliju radziņiem.
Uz augšu