Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rabarberu-ķirbju kūka

Rabarberu-ķirbju kūka

FOTO: Irēna Lauriņa

tiku pie liela un garda ķirbja gabala un ,tā kā ir rabarberu laiks, nolēmu tos abus kaut kā apvienot.. tā ir kūka ar variāciju iespējām, vēlāk var likt saldskābus ābolus, plūmes... pēc katra gaumes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 0.5 kg smilšu mīklas
  • Rabarbers
  • Rupji rīvēts ķirbis
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 10 žāvētas plūmes
  • 2 -3 ēd. k. cukura
  • 2 - 3 ēd. k. kearoba pulvera(maizes koka augļi,var nopirkt ekoproduktu veikalos un sojas prod. veikalā Dzirnavu ielā)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagatavotā apaļā tortes formā ieklāj smilšu mīklu plānā kārtā (ar maliņām), nedauz apcep cepeškrāsnī pie 180 grādos,(lai ir gaiši brūna), tad uzber uz pamatnes smalki sagrieztus rabarberus + nedaudz cukura + sīki sagrieztas plūmes, nākamā kārta - rīvēts ķirbis.
  2. Visu pārlej ar maisījumu - sakultas olas + krējums + karoba pulveris +nededaudz cukura un cep, kamēr virskārta stingra. Var uzkaisīt pirms cepšanas kokosa skaidiņas un mīklai sākumā piejaukt nedaudz auzu pārslu -būs kraukšķīgāka.
  3. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas