Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar vistu un sēnēm

2010. gada 16. maijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlēs, sajauc ar olīveļļu, sāli un pipariem. Formu izsmērē ar sviestu un kārto tajā kartupeļu šķēles kā pīrāga pamatni, arī gar formas sāniem. Cep 15-20 min 200 C.
2. Pa to laiku pagatavo pildījumu. Pannā olīveļļā apcep sīpolu, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu vistu, sautē 5-7 min. Pievieno sēnes, pieber sāli, piparus un gabaliņu sviesta. Sautē vēl ~ 7 min, pēc tam pievieno spinātus. Līdzko spināti saplok, pannu noņem no uguns.
3. Sakuļ olas ar saldo krējumu, pieber nedaudz sāli.
4. Kartupeļu garoziņu pārkaisa ar ~1/3 sarīvētā siera, virsū liek pildījumu, pārkaisa ar atlikušo sieru un pārlej ar krējuma – olu masu. Cep 180 C ~ 20 min līdz sabiezē pildījums.
5. Variants:
6. Saldo krējumu var aizstāt ar pienu.
Uz augšu