Sākums > Receptes > Zupas

Pelmeņu zupa ar kausētu sieru un vēl k-ko

2010. gada 13. maijs
Foto: Aivars
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus jānomizo un jāsagriež nelielos gabaliņos. Var likt kastrolī vārīties. Pelmeņus kopā ar eļļu, sīpoliem (sagrieztiem) un burkāniem (sarīvētiem) apcep uz pannas, cepšanas laikā pievieno mazliet margarīnu (sviestu). Kad kartupeļi ir izvārījušies gandrīz mīksti, visu massu no pannas ieber kastrolī un klāt pieberam marinētus gurķus (sagriezti kubiciņos). Liekam klāt 1-2 kubiciņus buljona. Kādu laiku maisot un pavārot, līdz pelmeņi gatavi, liekam klāt kausēto sieru. Vāram, kamēr siers ir izkusis, pieberam klāt sagrieztus lociņus un zupa ir gatava.
Uz augšu