Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Franču šokolādes kūka (bez miltiem)

2010. gada 7. maijs
Foto: Edgars Kapteinis
Pagatavošana
60 min
1. Karsē krāsni līdz 180 grādiem
2. Apmēra 23 cm cepamā trauka apakū pārklāj ar cepampapīru un ietauko trauku
3. Salauž šokolādi mazos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu karsta ūdens peldē
4. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pusi no cukura
5. Pievienot šokolādes un sviesta masai
6. Olu baltumus kuļ ar elektrisko mikseri. Pievieno palikušo cukuru un kuļ baltumus līdz tie ir stingrās putās.
7. Pievieno šokolādes masai
8. Cep 175-180 grādos apmēram 40 minūtes. (var pārbaudīt ar sausu kociņu, vai nepielīp.)
9. Ņemt vērā, ka kūka ir diezgan lipīga un ieteicams izmantot nazi, lai atdalītu no cepampapīra
10. var pasniegt kopā ar putotu saldo krējumu un pārkaisīt ar kakao vai pūdercukuru
Uz augšu