Risoto - svaigais

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 sīpols
  • 1 -2 ēd.k. eļļas
  • 170 g rīsu
  • 500 ml ūdens
  • 1 -2 dārzeņu buljona kubiņi
  • 2 burkani
  • 1 -2 sasmalcinātas selerijas
  • 100 g zirņu
  • 1 cukini
  • 80 g rupji rīvēts siers (pēc izvēles)
  • 1 tējk. estragona
  • Pētersīļi

Pagatavošana

40 min.
  1. Sīpolu sasmalcina, to apbrūnina katlā sakarsētā eļļā. Pievieno rīsus, dažas minūtes cep. Pielej ūdeni, iedrupina buljona kubiņus. Uzliek vāku un vāra 20 minūtes.
  2. Burkānus nomizo un sasmalcina. Kad rīsi vārījušies 10 minūtes, pievieno burkānus un selerijas.
  3. Iemaisa zirņus un sloksnītēs sagrieztus cukini. Vāra, līdz rīsi gatavi un viss šķidrums iesūcas ēdienā. Risoto iemaisa sieru un estragonu. Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

Komentāri

Erīna 2012. gada 9. decembris 12:43
Man šī recepte ļoti patīk un tas ēdiens ir tik garšīgs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi