Banānu vēsais saldums ar zemeņu mērci

Ziemā, kad bija auksts, neaizgāju uz skolu, taču gribējās kaut ko gardu nobaudīt. Pagatavoju tieši šo desertu. Viss garšoja brīnišķīgi, neskatoties uz to, ka ārā bija 20 grādi mīnusos.

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 nelieli banāni
  • 250 g vaniļas saldējuma
  • Mērce
  • 250 g zemeņu
  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 tējk. citrona sulas
  • Rotājums
  • 35 g mandeļu plāksnīšu

Pagatavošana

12 min.
  1. Ogas, pūdercukuru un citrona sulu saputo viendabīgā mērcē.
  2. Banānus nomizo un gareni pārgriež uz pusēm, liek šķīvī kopā ar saldējumu.
  3. Visu pārlej ar sagatavoto zemeņu mērci. Rotā ar pūdercukuru un mandeļu plāksnītēm.
  4. Kad miksē mērci, klāt var pievienot arī saldo krējumu. Tā mērce garšo līdzīgi zemeņu putukrējumam.

Komentāri

Sujoki 2013. gada 29. aprīlis 12:40
Man negaršoja :)
lanux 2012. gada 3. jūnijs 21:48
Es izmējģināju. Ļoti garšīks. Visai ģimenei bija prieks!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi