Sākums > Receptes > Brokastis

Omlete ar tuncīti

2010. gada 6. maijs
Foto: Margarita
Gatavoju ik pa laikam, jo ļoti garšo savdabīgais pildījums.

Protams, olam klāt var pievienot pienu nevis ūdeni kā arī likt savas garšvielas, improvizēt ar zaļumiem, kā arī olīvu skaits ir ļoti nosacīts un pašu omleti var nelocīt pāri. Pati baudu šo ēdienu, pildījumu liekot uz tās. Garšo tā pat.
Pagatavošana
25 min
1. Gatavo pildījumu. Puravu sagriež sloksnītēs. Uz pannas sakarsētās taukvielās iemaisa kariju, pievieno puravu un cep, līdz tie gandrīz mīksti. Tomātus sagriež daiviņās, pievieno klāt puraviem un cep, līdz arī tie kļūst kīksti. Visam klāt pievieno dilles, uz pusēm sagrieztas olīvas, sāli piparus, arī tunci, kurš pirms tam ir jānotecina. Visu dažas minūtes karsē "savā sulā", tad gan noņem no plīts.
2. Samaisa olas, ūdeni, sāli un piparus. Kult nevajag, svarīgi, lai būtu samaisījies olas dzeltenums ar baltumu. Olas maisījumu lej pannā sakarsētās taukvielās, cep, līdz omletes apakšpuse ir zeltaini brūna.
3. Pildījumu liek uz vienas omletes puses, otru pārloka pāri.
Uz augšu