Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa maltās gaļas rullīši bekonā ar zaļumu mērci

2010. gada 4. maijs
Foto: Tolstikovs Juris
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus smalki sagriež, pievieno malto gaļu, kausēto sieru, ķimenes, garšvielas gaļai, sāli un vīnu. Iegūto masu samīca viendabīgā masā.
2. Sagriež krūtiņu šķēlēs vismaz 12 cm garas un 5 cm platas līdz 2 mm biezas.
3. Samīcīto gaļas masu ar ēdamkaroti ņem no bļodas un liek uz bekona šķēlēm tā, lai sarullējot bekona malas drusciņ pārklājas. Kad rullītis gatavs gaļas masu uzmanīgi iespiež aizpildot rullīti tā, lai tas nevērtos valā, un liek uz cepešpannas ar ''savienojuma'' vietu uz leju.
4. Cep cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā aptuveni 45 min, līdz bekons paliek apetelīgi brūngans.
Foto: Tolstikovs Juris
5. Pasniedz kopā ar kartupeļiem un zaļumu mērci. Traki garšīgi, ja tiek visam papildus uztaisīti skābu kāpostu un sīpolu salāti, bet tas jau ir cits stāsts :)

Labu apetīti!
Uz augšu