Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa maltās gaļas rullīši bekonā ar zaļumu mērci

Liellopa maltās gaļas rullīši bekonā ar zaļumu mērci

FOTO: Tolstikovs Juris

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas liellopa gaļas
  • 0.8 g žāvētas cūkgaļas krūtiņas
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 100 g baltā galda vīna
  • 100 g kausētā siera
  • 1 ēd. k. pikantas piedevas gaļai
  • 1 ēd. k. ķimeņu
  • Sāls - pēc garšas
  • Mērcei:
  • 250 g majonēzes "Gardi gan"
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Dilles
  • Lociņš
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolus smalki sagriež, pievieno malto gaļu, kausēto sieru, ķimenes, garšvielas gaļai, sāli un vīnu. Iegūto masu samīca viendabīgā masā.
  2. Sagriež krūtiņu šķēlēs vismaz 12 cm garas un 5 cm platas līdz 2 mm biezas.
  3. Samīcīto gaļas masu ar ēdamkaroti ņem no bļodas un liek uz bekona šķēlēm tā, lai sarullējot bekona malas drusciņ pārklājas. Kad rullītis gatavs gaļas masu uzmanīgi iespiež aizpildot rullīti tā, lai tas nevērtos valā, un liek uz cepešpannas ar ''savienojuma'' vietu uz leju.
  4. Cep cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā aptuveni 45 min, līdz bekons paliek apetelīgi brūngans.
    Cep cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā aptuveni 45 min, līdz...

    FOTO: Tolstikovs Juris

  5. Pasniedz kopā ar kartupeļiem un zaļumu mērci. Traki garšīgi, ja tiek visam papildus uztaisīti skābu kāpostu un sīpolu salāti, bet tas jau ir cits stāsts :)

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas