Viltotie ikri

2010. gada 2. maijs
Foto: Juris Valainis
Pagatavošana
30 min
1. Siļķes safilē(bez asakām) samaļ kopā ar sīpoliem (labāk izmantot vecmāmiņas gaļasmašīnu), tikmēr ielej dziļajā pannā eļļu uzkarsē pieliek klāt tomātu pastu un samalto siļķi, karsē līdz maisijums sāk burbuļot. Tad lēnām maisot ieber mannā un maisa līdz parādās burbulīši. Ņemam nost no plīts un liekam katliņā ar vāku lai dziest un briest. Pēc atdzišanas liekam burciņās un ledusskapī. Kopā sanāk pagatavoti aptuveni 1 litrs viltoto ikru.
2. Kad atdzisi liekam uz mazajām sviestmaizītēm, greznojam ar mazu dillīti, vai citrona gabaliņu. Brokastu maizīte, vai laba zacīte gatava!
3. Labu apetīti!!!
Uz augšu