Rīsi ar spinātiem un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu
  • 400 g šampinjonu vai citu sēņu
  • 100 g baltvīna
  • 2 sīpoli
  • 2-3 daiviņa/s ķiploka
  • 60 g sviesta
  • 0.5 l vistas vai dārzeņu buljona
  • 1 paciņa aldētu (ieteicams atlaidinātu, bet var arī sasalušus) vai svaigu sagrieztu spinātu
  • Sāls
  • Pipari
  • Muskatrieksts
  • Maza bundžiņa turku zirņu
  • 1 buntīte bazilika

Pagatavošana

50 min.
  1. Sīpola un ķiploka gabaliņu apcep sviestā (2/3 sviesta atstāj vēlākam). Pievieno rīsus un nedaudz arī apcep.
  2. Pielej vīnu un buljonu un uzvāra, tad rīsus briedina apmēram 20 minūtes.
  3. Atlikušajā sviestā apcep sēnes, pievieno spinātus un apmēram 5 minūtes pasutina, pievieno zirņus, garšvielas un rīsus. Rotā ar baziliku.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi