Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vārīta vistas gaļas rulete ar saldā krējuma mērci, rīsiem un dārzeņiem

2010. gada 21. aprīlis
Foto: Liene Gedertsone
Pagatavošana
30 min
1. Vistas filejai iegriež tā, lai izveidotos “grāmatiņa” (griež horizontāli, nepārgriežot līdz galam) nedaudz izdauza.
2. Samīkstinātam sviestam pievieno apceptus spinātus ar ķiplokiem, timiānu, sāli, sajauc, ieklaj filejā, satin ruletē. Ietin pārtikas plēvē, liek verdošā ūdenī vārīties līdz gatavs.
3. Sīpolus sasmalcina, apcep eļļā, pievieno baltvīnu, iztvaicē. Pievieno buljonu, vāra, pievieno saldo krējumu, karsē līdz mērce sāk sabiezēt, pievieno garšvielas, pavāra vēl minūti.
4. Gatavo rīsus, burkāniem izgriež lodītes, apcep katliņā ar eļļu, timiānu pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus, tad pievieno rīsus, visu izkarsē, pievieno buljonu, uzliek vāku, liek cepeškrāsnī gatavo ~20 minūtes ot +175 oC
5. Pasniedz siltu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu