Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vārīta vistas gaļas rulete ar saldā krējuma mērci, rīsiem un dārzeņiem

Vārīta vistas gaļas rulete ar saldā krējuma mērci, rīsiem un dārzeņiem

FOTO: Liene Gedertsone

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 120 g vistas filejas
  • Pildījumams:
  • 20 g sviesta
  • 45 g spinātu
  • 10 g ķiploka
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Mērcei:
  • 20 g sīpolu
  • 10 g eļļas
  • 40 g baltvīna
  • 50 g buljona
  • 50 g saldā krējum
  • Piedevas:
  • 50 g rīsu
  • 15 g sīpolu
  • 10 g sviesta
  • 120 g buljona
  • Lauru lapas pēc garšas
  • Timiāns pēc garšas
  • 40 g burkānu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas filejai iegriež tā, lai izveidotos “grāmatiņa” (griež horizontāli, nepārgriežot līdz galam) nedaudz izdauza.
  2. Samīkstinātam sviestam pievieno apceptus spinātus ar ķiplokiem, timiānu, sāli, sajauc, ieklaj filejā, satin ruletē. Ietin pārtikas plēvē, liek verdošā ūdenī vārīties līdz gatavs.
  3. Sīpolus sasmalcina, apcep eļļā, pievieno baltvīnu, iztvaicē. Pievieno buljonu, vāra, pievieno saldo krējumu, karsē līdz mērce sāk sabiezēt, pievieno garšvielas, pavāra vēl minūti.
  4. Gatavo rīsus, burkāniem izgriež lodītes, apcep katliņā ar eļļu, timiānu pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus, tad pievieno rīsus, visu izkarsē, pievieno buljonu, uzliek vāku, liek cepeškrāsnī gatavo ~20 minūtes ot +175 oC
  5. Pasniedz siltu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas