Vārīta vistas gaļas rulete ar saldā krējuma mērci, rīsiem un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 120 g vistas filejas
  • Pildījumams:
  • 20 g sviesta
  • 45 g spinātu
  • 10 g ķiploka
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Mērcei:
  • 20 g sīpolu
  • 10 g eļļas
  • 40 g baltvīna
  • 50 g buljona
  • 50 g saldā krējum
  • Piedevas:
  • 50 g rīsu
  • 15 g sīpolu
  • 10 g sviesta
  • 120 g buljona
  • Lauru lapas pēc garšas
  • Timiāns pēc garšas
  • 40 g burkānu

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas filejai iegriež tā, lai izveidotos “grāmatiņa” (griež horizontāli, nepārgriežot līdz galam) nedaudz izdauza.
  2. Samīkstinātam sviestam pievieno apceptus spinātus ar ķiplokiem, timiānu, sāli, sajauc, ieklaj filejā, satin ruletē. Ietin pārtikas plēvē, liek verdošā ūdenī vārīties līdz gatavs.
  3. Sīpolus sasmalcina, apcep eļļā, pievieno baltvīnu, iztvaicē. Pievieno buljonu, vāra, pievieno saldo krējumu, karsē līdz mērce sāk sabiezēt, pievieno garšvielas, pavāra vēl minūti.
  4. Gatavo rīsus, burkāniem izgriež lodītes, apcep katliņā ar eļļu, timiānu pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus, tad pievieno rīsus, visu izkarsē, pievieno buljonu, uzliek vāku, liek cepeškrāsnī gatavo ~20 minūtes ot +175 oC
  5. Pasniedz siltu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

katrina 2011. gada 2. maijs 14:51
Ar pārtikas plēvi verdošā ūdenī? nekas nenotiks?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi