Piepildītā vista

Sastāvdaļas

  • Putns - vista - 1 gab
  • Sīpoli - pāris
  • Burkāni - pāris
  • Paprika - pāris
  • Tomāti - pāris
  • Marinēti šampinjoni - tik cik palicis pāri no citas reizes
  • Ķiploks - bišķi un būs gana
  • Majonēze
  • Siers
  • Greipfrūts
  • Iespējams, ka kaut ko aizmirsu, bet jūs jau piedosiet...:)

Pagatavošana

120 min.
  1. Nu tātad [atzīšos, sākumu es nošmaucu un izlasīju tepat vienā citā receptē] - sarīvējam burkānus, sagriežam sīpolu un papriku, sametam uz pannas un apcepam tā foršiņi!
  2. Tagad ņemam vistu [der arī gailis, ja kādam pret vistām ir īpaša nepatika]. Ieberžam ar sāli un garšvielām no iekšpuses un ārpuses [nenormāli forša sajūta, kad iebāz roku gandrīz līdz elkonim vistā, ne?]...garšvielas der dajebkādas - sākot ar piedevu vistas gaļai no optima līnijas un beidzot ar visādu humeļi-sumeļi vai čirpiskānu no Svētās Marijas repertuāra.
  3. Kad tas ir pabeigts, tad ņemam to, ko pirms tam apcepām, sametam bļodā n macam klāt sagrieztus tomātus, nedaudz ķiploka, kā arī majonēzi un rīvētu sieru...hmmm...derētu vēl ko piemest, lai buķete būtu pilnīgāka, ne? Paskatamies leduskapī un: TADĀĀĀ...burciņā ir nedaudz marinēto šampinjonu [brīnums kā Kalvis iepriekšējā tusiņā nenorija, jo visas pārējās salātveidīgās burkas tika izlaizītas pa tīro - laikam šampinjoniem paveicās n viņi netika pamanīti:D]. Nu vot - sajacam tātad visu kopā un tad grābjam pilnas ķešas un bāžam [pildam] iekšā putnā [lai gan - kas tas par putnu, ja neprot lidot?]...kad vista ir piestampāta, liekam to cepešpannā [nu apakšā follijs, daudz eļļas, viss kā nākas]...apkārt sakārtojam sagrieztus kartupeļus...mjā, un ko ar to draņķa pildījumu darīt, kas paliek pāri? Nu neko - samauks virsū uz kartupeļiem, lai izskatās efektīgāk! Ķiploks ar palika pāri - iegriežam vistai un pabāžam vairākās vietās aiz ādas [pēc 2. grieziena apnīk, saliekam vienkārši pannā starp kartupeļiem:D]...nu re - viss gandrīz kārtībā! Ā - pats svarīgākais - ņemam greipfrūtu un ar tā sulu apšprekšķinam vistu no galvas [ups - nav galvas vairs:D] līdz ceļgaliem. Iebāžam visās padusēs pa greipfrūta gabalam un liekam cepeškrāsnī uz kādu stundu! Ik pa kādām 10min izņemam un aprasinam ar greipfrūtu sulu.
  4. Nu nezinu - mums sanāca nežēlīgi garšīgi, ja jums nē, tad esat kko nolaiduši galīgi podā...
  5. P.S. Ja brīnījāties, ka beidzot ir recepte, kurā nav pieminēts alus - varat beigt [brīnīties]! Bez alus mēs nemaz kam tādam klāt neķeramies! Alus ir obligāta sastāvdaļa šajā gatavošanas procesā, jo virtuvē ir karsts [cepeškrāsns takš] un alus ir auksts...kaut kā labi iet kopā, ne?:)

Komentāri

vika 2011. gada 23. decembris 18:15
Parsmejos kamer lasiju!Meginasim jo izskatas ka jabut loti garsigi!
Guna 2010. gada 12. novembris 20:11
Super! Tu varētu sarakstīt un izdot "Jautro recepšu grāmatu"!:)
ome 2010. gada 2. maijs 11:51
Viss ir labi,noteikti ļoti garšīgi,bet mani apgrūtināja tā garā lasīšana.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi