Piepildītā vista

2010. gada 19. aprīlis
Foto: Dambja 4
Pagatavošana
120 min
1. Nu tātad [atzīšos, sākumu es nošmaucu un izlasīju tepat vienā citā receptē] - sarīvējam burkānus, sagriežam sīpolu un papriku, sametam uz pannas un apcepam tā foršiņi!
2. Tagad ņemam vistu [der arī gailis, ja kādam pret vistām ir īpaša nepatika]. Ieberžam ar sāli un garšvielām no iekšpuses un ārpuses [nenormāli forša sajūta, kad iebāz roku gandrīz līdz elkonim vistā, ne?]...garšvielas der dajebkādas - sākot ar piedevu vistas gaļai no optima līnijas un beidzot ar visādu humeļi-sumeļi vai čirpiskānu no Svētās Marijas repertuāra.
3. Kad tas ir pabeigts, tad ņemam to, ko pirms tam apcepām, sametam bļodā n macam klāt sagrieztus tomātus, nedaudz ķiploka, kā arī majonēzi un rīvētu sieru...hmmm...derētu vēl ko piemest, lai buķete būtu pilnīgāka, ne? Paskatamies leduskapī un: TADĀĀĀ...burciņā ir nedaudz marinēto šampinjonu [brīnums kā Kalvis iepriekšējā tusiņā nenorija, jo visas pārējās salātveidīgās burkas tika izlaizītas pa tīro - laikam šampinjoniem paveicās n viņi netika pamanīti:D]. Nu vot - sajacam tātad visu kopā un tad grābjam pilnas ķešas un bāžam [pildam] iekšā putnā [lai gan - kas tas par putnu, ja neprot lidot?]...kad vista ir piestampāta, liekam to cepešpannā [nu apakšā follijs, daudz eļļas, viss kā nākas]...apkārt sakārtojam sagrieztus kartupeļus...mjā, un ko ar to draņķa pildījumu darīt, kas paliek pāri? Nu neko - samauks virsū uz kartupeļiem, lai izskatās efektīgāk! Ķiploks ar palika pāri - iegriežam vistai un pabāžam vairākās vietās aiz ādas [pēc 2. grieziena apnīk, saliekam vienkārši pannā starp kartupeļiem:D]...nu re - viss gandrīz kārtībā! Ā - pats svarīgākais - ņemam greipfrūtu un ar tā sulu apšprekšķinam vistu no galvas [ups - nav galvas vairs:D] līdz ceļgaliem. Iebāžam visās padusēs pa greipfrūta gabalam un liekam cepeškrāsnī uz kādu stundu! Ik pa kādām 10min izņemam un aprasinam ar greipfrūtu sulu.
4. Nu nezinu - mums sanāca nežēlīgi garšīgi, ja jums nē, tad esat kko nolaiduši galīgi podā...
5. P.S. Ja brīnījāties, ka beidzot ir recepte, kurā nav pieminēts alus - varat beigt [brīnīties]! Bez alus mēs nemaz kam tādam klāt neķeramies! Alus ir obligāta sastāvdaļa šajā gatavošanas procesā, jo virtuvē ir karsts [cepeškrāsns takš] un alus ir auksts...kaut kā labi iet kopā, ne?:)
Uz augšu