Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Risi pec indieshu koleges ieteikuma

2010. gada 11. aprīlis
Foto: inta
Pagatavošana
60 min
1. Smalki sagrieztu sipolu un kiploku uz pannas sviestaa apcep lidz zeltaini bruuns,pie beigaam pievienojot smalki sagrieztu ingveru(ja ingvers un safrans nav,bez taa var iztikt)
2. Uz otras pannas,velams dziljakas,nedaudz uzpilina elju vai sviestu un nepartraukti maisot apcep sausus risus lidz tie paliek viegli,nedaudz zeltaini,tad pievieno 2 glazes uzvariita udens(nevajag baidities jo tas vis uzmutuljos)maisot pievieno saceptos sipolus,kiploku un ingveru,arii safraanu,protams,ka saali un piparus pec garshas,pavara minutes 10,nosedz ar vaaku un atstaaj.Pec pusstundas risi gatavi esanai un ir ljoti garshiigi.
3. Obligaati,jacep sviestaa jo tas ir galvenais,kas piedod interesanto garshu.
Uz augšu