Gaileņu zupa (vienkāršā

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Vajadzīgs
  • Gailenes, kartupeļi, skābais krējums, sviests (nevis margarīns) un sāls
  • Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no katliņa lieluma un kādu zupu vēlas biezāku vai šķidraku sāli pēc garšas. Krējumu tik daudz lai rada tumīgumu un sviestu uz videju aktlinu parasti mazliet vairak pa pusi no 200gr pacinas (taukainībai)

Pagatavošana

120 min.
  1. Notīra gailenes, ( var izmantot arī saldētas , tikai tad kad uzvara ir janomaina ūdens jo saldetas gailenes atdod lielu rūgtuma garšu)
  2. sagriež smalki vai pēc patikas. izvāra mikstas, tad pievieno kartupeļus. Kad tie ir mīksti pievieno sākumā sviestu un tad krējumu sāli pēc garšas. un viss zupiņa gatava!!! vienmēr tā ēdu kopā ar mīkstu baltmaizi un sviestu uz tās:) gan lēti vasaras sezonā pēc salasītām gailenem, gan ļoti vienkārši un gardi:)

Komentāri

Čau 2016. gada 15. augusts 13:47
Ideāli Pēc Meža Kad Ēst Gribas.. Ātri Vienkārši Un Gardi:):):):)
kristine 2011. gada 21. augusts 16:58
Es vēl pievienoju liesu kūpinātu gaļiņu :)
Maiga Kūle 2010. gada 1. septembris 09:26
Varbūt noderēs arī mana gaileņu zupas recepte.
Uzvāru ūdeni pievienoju burkānus, kartupeļus, sāli - nekādas citas garšvielas nelietoju. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, pievienoju nedaudz smalkos makaronus. Pēc tam svaigas smalki sagrieztas gailenes. Ļauj dažas minūtes vārīties. Beigās iemaisu klasisko Dzintara sieriņu. Labi garšo un ir izteikta svaigo gaileņu garša. Varbūt kādam būs interesanti izmēģināt..
Maiga.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi