Tunča pīrāgs ar olām

Tunča pīrāgs ar olām
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Garšīgs gan silts, gan nākamajā dienā.

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 1 tējk. cukura
  • 180 g miltu
  • 1 ola
  • 1/4 tējk. sāls
  • Pildījumam:
  • 1 bundžiņa tunča savā sulā
  • 4 vārītas olas
  • 1/2 neliela sīpola
  • 1 vidējs burkāns
  • 250 g majonēzes
  • 200 g Krievijas siera
  • Dilles ( svaigas, bet var arī kaltētas)
  • Malti melnie pipari
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

50 min.
  1. Gatavo ātro smilšu mīklu - miltus sakapā kopā ar sviestu, cukuru, sāli; mīklas vidū ielej sakultu olu, veikli samīca. Vēlams mīklu atstāt 1 stundu aukstumā pirms lietošanas.
  2. Gatavo pildījumu - sarīvē vārītās olas, burkānu, sagriež smalki sīpolu, pieliek tunci, majonēzi, dilles, sāli, piparus un citas garšvielas pēc gaumes.
  3. Smilšu mīklu izveltnē, liek cepamā veidnē pēc iespējas plānu, veido maliņas, sadursta ar dakšiņu (lai cepot neveidotos burbuļi), liek cepeškrāsnī 180 grādos 5-10 min .
  4. Tad liek pa virsu pildījumu, turpina cept vēl 20 min. Tad virsū liek rīvētu sieru, kas sajaukts ar majonēzi un vēl nedaudz pacep, kamēr siers izkusis un maina krāsu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi