Tunča pīrāgs ar olām

2010. gada 7. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Garšīgs gan silts, gan nākamajā dienā.
Pagatavošana
50 min
1. Gatavo ātro smilšu mīklu - miltus sakapā kopā ar sviestu, cukuru, sāli; mīklas vidū ielej sakultu olu, veikli samīca. Vēlams mīklu atstāt 1 stundu aukstumā pirms lietošanas.
2. Gatavo pildījumu - sarīvē vārītās olas, burkānu, sagriež smalki sīpolu, pieliek tunci, majonēzi, dilles, sāli, piparus un citas garšvielas pēc gaumes.
3. Smilšu mīklu izveltnē, liek cepamā veidnē pēc iespējas plānu, veido maliņas, sadursta ar dakšiņu (lai cepot neveidotos burbuļi), liek cepeškrāsnī 180 grādos 5-10 min .
4. Tad liek pa virsu pildījumu, turpina cept vēl 20 min. Tad virsū liek rīvētu sieru, kas sajaukts ar majonēzi un vēl nedaudz pacep, kamēr siers izkusis un maina krāsu.

Labu apetīti!
Uz augšu