Sākums > Receptes > Zupas

Kunkulmozis (piena klimpu zupa

2010. gada 4. aprīlis
Foto: Linda Saule
Ēdiens no Zemgales laukiem. Man un māsīcai bērnībā tādu taisīja Oma, nesen atcerējos un noskaidroju recepti.
Pagatavošana
30 min
1. 05,l piena lejam katliņā, pieberam sāli un nedaudz ūdens
2. bļodiņā smaisam 4 ēdamkarotes miltu ar nedaudz ūdens, lai sanāk vienmērīga, pabieza, bet šķidra masa (tā kā bieza pankūku mīkla) un vēl pieberam sāli. Ja gribas, var iekult arī vienu olu, bet tas nav obligāti
3. kad piens vārās, tad verdošā pienā pa vienai karotei maisam iekšā masu, līdz viss ielikts, un pavāram vēl dažas minūtes.
4. pirms ēšanas pieliekam sviesta piciņu. Man garšīgi liekas arī ar lokiem, bet tas jau ir gaumes jautājums.
5. Bērnībā ēdām ar ceptu, kraukškīgu speķi
Uz augšu