Kunkulmozis (piena klimpu zupa

Kolekcijas: Veģetārās
Ēdiens no Zemgales laukiem. Man un māsīcai bērnībā tādu taisīja Oma, nesen atcerējos un noskaidroju recepti.

Sastāvdaļas

  • Piens
  • Milti
  • Ūdens
  • Sāls
  • Sviests

Pagatavošana

30 min.
  1. 05,l piena lejam katliņā, pieberam sāli un nedaudz ūdens
  2. bļodiņā smaisam 4 ēdamkarotes miltu ar nedaudz ūdens, lai sanāk vienmērīga, pabieza, bet šķidra masa (tā kā bieza pankūku mīkla) un vēl pieberam sāli. Ja gribas, var iekult arī vienu olu, bet tas nav obligāti
  3. kad piens vārās, tad verdošā pienā pa vienai karotei maisam iekšā masu, līdz viss ielikts, un pavāram vēl dažas minūtes.
  4. pirms ēšanas pieliekam sviesta piciņu. Man garšīgi liekas arī ar lokiem, bet tas jau ir gaumes jautājums.
  5. Bērnībā ēdām ar ceptu, kraukškīgu speķi

Komentāri

Kristīne 2013. gada 3. jūlijs 09:11
Mēs pie vecāsmātes kurzemē klimpas saucām par ķiļķēniem, bet recepte bija gaužām līdzīga kunkulmozim
renata 2012. gada 24. aprīlis 13:08
Ziemelvidzemē vāra līdzīgu, tikai lieto noteikti rudzu miltus. Tā mīklas taisisana nav obligata,- vienkarši jau pasiltā ūdenī kuļ tik miltus iekšā lēni berot un fiksi jauc, lai kunkuļi neveidotos. Kad uzvāras, tad pievieno kārtīgu pienu, nevis 2% žļurgu.
Piedevās kas kuram garšo - citam sviests vai krējums, citam žāvējumiņa krikši.
Piedevas

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi