Siera kroketes

Sastāvdaļas

  • 4 ēd. k. sviesta
  • 5 ēd. k. miltu
  • 250 ml piena
  • 4 ēd. k. saldā krējuma
  • 300 g sarīvēta siera (asa Čedaras siera vai fontīnas)
  • 2 sakulti olu dzeltenumi
  • Sāls un svaigi malti baltie pipari
  • 75 g miltu
  • 2 olas, sakultas ar 125 ml piena
  • 150 g rīvmaizes
  • 500 ml eļļas cepšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Nelielā pannā izkausē sviestu. Pievieno 5 ēd. k. miltu un, nepārtraukti maisot, karsē 3-4 minūtes. Pielej pienu un turpina karsēt, līdz masa sabiezē. Pieber sieru un maisa, līdz tas izkūst, tad iemaisa olu dzeltenumus. Pieber sāli un piparus un atdzesē. No atdzisušā maisījuma ar karoti veido kroketes. Kroketes apvārta atlikušajos miltos, iemērc olu un piena maisījumā un aprārta rīvmaizē. Lielā pannā sakarsē un pa nleielām porcijām cep, Līdz kroketes kļūst zeltaini brūnas. Nosuisna uz papīra dvieļa. Pasniedz karstas.

Komentāri

dace 2011. gada 16. marts 10:14
Viegli un ātri pagatavojams.Kam garšo sieri-labākais pamatēdiens,protams piedevas pēc paša izvēles
bucis* 2010. gada 29. aprīlis 11:21
tiešām garšīgi izklausās!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi