Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Baklažānu mērce

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 lieli baklažāni
  • 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 250 ml tahīni (sezama sēklu pastas)
  • Svaigi spiesta 2 citronu sula
  • 4 ēd. k. ūdens
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 svaigs smalki sakapāts sarkanais čili pipars (pēc izvēles)
  • 2 ēd. k. olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 C. Baklažānus 5-6 vietās sadursta ar dakšiņu. Cep stundu. Atdzesē. Baklažānus pārgriežuz pusēm un ar karotīti izgrebj mīkstumu. Liek lielā traukā kopā ar ķiplokiem un saspaida ar dakšiņu vai kartupeļu stampu. Nelielā bļodiņā sajauc tahīni un citronu sulu. Pievieno ūdeni un sāli. Šo maisījumu iejauc baklažānu biezenī. Pirms pasniegšanas uz stundu ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšnas galdā apkaisa ar pētersīļiem un čili piparu (ja lieto) un aplsaka ar eļļu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas