Sākums > Receptes > Uzkodas

Baklažānu mērce

2010. gada 3. aprīlis
Foto: Ralfs sakss
Pagatavošana
140 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 C. Baklažānus 5-6 vietās sadursta ar dakšiņu. Cep stundu. Atdzesē. Baklažānus pārgriežuz pusēm un ar karotīti izgrebj mīkstumu. Liek lielā traukā kopā ar ķiplokiem un saspaida ar dakšiņu vai kartupeļu stampu. Nelielā bļodiņā sajauc tahīni un citronu sulu. Pievieno ūdeni un sāli. Šo maisījumu iejauc baklažānu biezenī. Pirms pasniegšanas uz stundu ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšnas galdā apkaisa ar pētersīļiem un čili piparu (ja lieto) un aplsaka ar eļļu.
Uz augšu