Baklažānu mērce

Sastāvdaļas

  • 2 lieli baklažāni
  • 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 250 ml tahīni (sezama sēklu pastas)
  • Svaigi spiesta 2 citronu sula
  • 4 ēd. k. ūdens
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 svaigs smalki sakapāts sarkanais čili pipars (pēc izvēles)
  • 2 ēd. k. olīveļļas

Pagatavošana

140 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 C. Baklažānus 5-6 vietās sadursta ar dakšiņu. Cep stundu. Atdzesē. Baklažānus pārgriežuz pusēm un ar karotīti izgrebj mīkstumu. Liek lielā traukā kopā ar ķiplokiem un saspaida ar dakšiņu vai kartupeļu stampu. Nelielā bļodiņā sajauc tahīni un citronu sulu. Pievieno ūdeni un sāli. Šo maisījumu iejauc baklažānu biezenī. Pirms pasniegšanas uz stundu ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšnas galdā apkaisa ar pētersīļiem un čili piparu (ja lieto) un aplsaka ar eļļu.

Komentāri

solvita pole 2010. gada 26. augusts 23:03
kur var nopirkt tahini?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi