75g augstas kvalitātes baltā, piena vai tumšā šokolāde
Pildījumam
250g konservētu mandarīnu šķēlīšu
300ml saldā krējuma
200ml piena
100g Dansukker baltā cukura
12-13 ml graudainā želatīna vai 5 želatīna plāksnītes
Mērcei
1sulīgs apelsīns
50ml Dansukker zeltainā cukura sīrupa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus, mandeles, Muscovado cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kausēto sviestu vai margarīnu, rūpīgi samaisa. Izklāj mīklu 24 cm diametra veidnē un atdzesē ledusskapī. Mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Apsmērē kūkas pamatni ar kausēto šokolādi.
Ceturto daļu no visām mandarīnu šķēlītēm atstāj dekorēšanai, bet pārējās izklāj uz kūkas pamatnes. Ūdenī uzbriedina želatīna plāksnītes vai želatīnu. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru un uzkarsē, līdz masa sāk vārīties. Vāra 1 minūti. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist un tad pārlej mandarīniem.
Kūku atdzesē ledusskapī, līdz kūka sacietē. Gatavo kūku dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar zeltaino sīrupu. Pasniedz kopā ar kūku.