Lieldienu kūka ar mandarīnu panna cotta

5 1

Sastāvdaļas

  • 300 g sasmalcinātu cepumu no rupja maluma miltiem
  • 50 g sakapātu mandeļu
  • 40 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 1 ēdamk. Dansukker vaniļas cukura
  • 125 g izkausēta sviesta vai margarīna
  • 75 g augstas kvalitātes baltā, piena vai tumšā šokolāde
  • Pildījumam
  • 250 g konservētu mandarīnu šķēlīšu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 100 g Dansukker baltā cukura
  • 12 -13 ml graudainā želatīna vai 5 želatīna plāksnītes
  • Mērcei
  • 1 sulīgs apelsīns
  • 50 ml Dansukker zeltainā cukura sīrupa

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus, mandeles, Muscovado cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kausēto sviestu vai margarīnu, rūpīgi samaisa. Izklāj mīklu 24 cm diametra veidnē un atdzesē ledusskapī. Mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Apsmērē kūkas pamatni ar kausēto šokolādi.
  2. Ceturto daļu no visām mandarīnu šķēlītēm atstāj dekorēšanai, bet pārējās izklāj uz kūkas pamatnes. Ūdenī uzbriedina želatīna plāksnītes vai želatīnu. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru un uzkarsē, līdz masa sāk vārīties. Vāra 1 minūti. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist un tad pārlej mandarīniem.
  3. Kūku atdzesē ledusskapī, līdz kūka sacietē. Gatavo kūku dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
  4. Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar zeltaino sīrupu. Pasniedz kopā ar kūku.
    Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc mizi...

Komentāri

Santa 2012. gada 5. aprīlis 19:49
Saturā rakstīts, ka vajadzīgi milti,. es receptē tiešām nemanu, kad, kur, cik daudz tie jāpievieno!
Sarmiite 2010. gada 2. septembris 15:25
Luudzu paskaidrojiet man kas ir Muscovado cukurs. Parasti, ja receptee rakstiits shis cukurs, lietoju puudercukuru, bet tas laikam nav iisti pareizi.

Paldies.
Ar cienju,
Sarmiite

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize