Sākums > Receptes > Uzkodas

Baklažānu veltnīši mmmm

2010. gada 27. marts
Foto: iluta bartusevica
Pagatavošana
50 min
1. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie gatavi, nolej ūdeni, pievieno margarīnu, garšvielas un sastampā. Piejauc 2/3 rīvēta siera.
2. Burkānus notīra un 15 minūtes vāra sālsūdenī, kad gatavi, aplej ar aukstu ūdeni un atdzesē. Sagriež gareniski 3 – 5 mm šaurās sloksnītēs.
3. Nemizotu baklažānu sagriež 3 – 5 mm šaurās sloksnītēs. Blanšē sālsūdenī 2 minūtes (jeb latviski - aplej ar verdošu ūdeni).
4. Uz dēlīša izkārto baklažānu šķēlītes, tām virsū liek burkānus, apsmērē ar plānu kartupeļu biezeņa kārtiņu un sarullē.
5. Veltnīšus sastiprina ar zobu bakstāmajiem un apcep no abām pusēm.
6. Vēl karstiem veltnīšiem pārkaisa atlikušo sieru, rotā ar zaļumiem. Pasniedz karstus vai aukstus.
Uz augšu