Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sokolaades un lazdu riekstu meringue kuuka

2010. gada 27. marts
Foto: iluta bartusevica
Pagatavošana
80 min
1. uzkarse cepespliiti lidz 190c. Panem divas 18cm-20cm lielas kuku metala formas, iekla tajas aluminija folliju un folliju iesmere ar ellu.
2. Lazdu riekstu smalki samalt dzirnavinu masina kamer rieksti ir smalki samalti. saputot olas baltumus , kamer pufiigi.pievieno cukuru 3/4 no dotas devas un visu samaisa ar karoti kadas 2 minutes.
3. parejo cukuru samaisa kopa ar riekstiem un pieliek to visu klat, kopa ar etiki pie Meringue masas.
4. sadali meringue masu uz divam metala formam un cep 45-50 minutes. jaizsledz cepeskrasns un tad atstaj abas formas tur cepeskrasni lai atdziest. kad meringues ir aukstas, iznjem ara uzmanigi no formaam un noples aluminija folliju nost. vienu meringue pusi uzliec ar augseo pusi uz leju uz paliela skivja.
5. izkause sokoladi , un tad atstaj lai atdziest mazliet.
6. samaisu maskarpones un krejumu kopaa ar sokoladi. uzsmere 1/2 pusi no sokolades masas uz tas meringue puses , kuru uzliki uz skivja. tad uzliec otru virsu un atlikuso sokolades masu uzsmere pa virsu.!
7. Gatavs!
8. Dekoret augsu var ar ko vien sirsninja veelas :)
Foto: iluta bartusevica
Uz augšu