Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļas sautējums ceilonas gaumē

2010. gada 26. marts
Foto: Receptes.lv
Aukstā ziemas dienā atcerējos par saulaino Šrilanku/ Ceilonu, un tā sagribējās sajust to ar visām garšas kārpiņām!
Pagatavošana
30 min
1. * gaļu sagriež 2cm kubiņos;
2. * 2 sīpolus sagriež šķēlēs (pusmēnestiņos);
3. * atlikušo sīpolu, kopā ar ķiploku un cintronzāli sasmalcina vai sablenderē;
4. * fenheļa, kumīna un koriandra sēklas ar baltajiem pipariem saberž piestā;
5. * sīpolu sķēles apcep sviestā līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi;
6. * pievieno sasmalcināto sīpola, ķiploka un citronzāles pastu kā arī sausos kajenas piparus un cep vēl 4min rūpīgi apmaisot;
7. * pievieno gaļu un cep līdz gaļai pazūd sārtums;
8. * pievieno buljonu un sauso garšvielu maisījumu un sautē 5min;
9. * iemaisa sautējumā 100g kokosrieksta piena un turpina sautēt uz lēnas uzguns vēl apmēram 2min, ja nepieciešams pievieno sāli pēc garšas
10. Pasniedz ar tvaicētiem vai vārītiem rīsiem
11. ja gribas patiesi asas izjūtas, tad kajenas piparus pirms pieveinošanas saberž;-)
12. lai labi garšo!
Uz augšu