Cepts saldējums ar armanjaka plūmēm plānā lapu mīklā/1 pers

3 1

Sastāvdaļas

  • Lapu mīkla 1 loksne
  • Vaniļas saldējums
  • Armanjaka plūmēm
  • Žāvētas plūmes bez kauliņiem 1 sauja
  • Melnā tēja maisiņos 2 gab
  • Cukurs 70 g
  • Kanēļa standziņa 1 gab
  • Miziņas no 1 apelsīna un 2 citroniem
  • Armanjaks (vai brendijs vai konjaks) 75

Pagatavošana

1 min.
  1. 3 Uzvāri 2 glāzes ūdens, ieliec maisiņus ar melno tēju, paturi 5 min., izņem ārā.
  2. 3 Pieliec plūmes, cukuru, kanēļa standziņu un citrusaugļu miziņas. Uzvāri, tad uz lēnas uguns maigi vāri 5 min. Kad atdziest, pielej armanjaku.
  3. 3 Izklāj lapu mīklu, vidū liec armanjaka plūmes un virsū saldējumu, apsmērē malas ar sviestu un ietin saldējumu mīklā, izveidojot "paciņu".
  4. 3 Cep dziļā eļļas peldē 160 grādu temperatūrā 2 minūtes

Komentāri

ralfs 2010. gada 31. decembris 19:27
saldejumu kartupelis. paņem kartupeļus cik gribi paņem vafelēs lai kartupeim un vafelēm būtu norādīta summa. tad fafelēs ieliec kartupeli.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti