Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista mundierī ar krāsnī ceptiem tupeņiem

2010. gada 23. marts
Foto: jurka
Pagatavošana
60 min
1. Man netrāpījās nopirkt šķiņķus, tāpēc dabūju pirkt visu stilbu un griezt uz pusēm, lai gabali nebūtu pārāk lieli.

Visupirms ir jāpagatavo marināde, tas darāms vienkārši - ņem bļodiņu un tur ielej 100 g tomātu mērces, 30 g majonēzes, iesit olu (tā cepot veidos tādu kā kārtiņu - mundierīti), pāris piles eļļas, sāls, pipars un vēl kāda no garšvielām kas nu kuram patīk, es pieliku nikno 4 piparu maisījumu.
Foto: jurka
2. Visu kārtīgi izmaisa līdz viendabīgam stāvoklim, izskatās gana slikti un pat vienreiz jau apēsts, bet tā tam ir jābūt.
Foto: jurka
3. Tad nu šajā substancē apviļā vistas gabalus un kārto tos bļodā, ja paliek pāri marināde gāž tik virsū - par ļaunu nenāks.

Bļodiņu apsedzam ar kādu nosedzēju, lai gaļa nesavelk smakas un liek ledusskapī. Es parasti turu marinādē produktu diennakti, bet badīgos variantos var iztikt arī ar 2 stundām.
Foto: jurka
4. Tuvojoties badam, ir jāsāk tīrīt kartupeļus, es izvēlējos pēc iespējas nelielākus, lai labi un ātri izcepās, pietiek, ja sagriež uz pusi, apkaisa ar sāli (es piebārstīju vēl santas marijas kartupeļu garšvielu).
Foto: jurka
5. Kartupeļus liek padziļākā pannā, bet vistu kārto uz redeles, jo tā tiks cepta vienlaicīgi ar kartupeļiem un atradīsies vienu plauktu virs tiem. Uz redeles tāpēc, ka no vistas tecēs sulas uz kartupeļiem, kas ļaus tiem palikt sulīgiem. Krāsni uzkarsē līdz 220 grādiem un liek visu tad sildīties.
Foto: jurka
6. Tā jācep pusstundu, un ik pa laikam jāuzmet acs, jo krāsnis ir dažādas un apsvilināt vistu var viens divi. Pēc pusstundas vista jau ir teju gatava un ādiņa palikusi kraukšķīga. Vistu ņem ārā un liek katliņā un vāku virsū, lai pakarst un pasutinās savā nodabā minūtes 15. Bet kartupeļus atstāj vēl minūtes 10 karsēties pēc vistas izņemšanas, jo tiem ilgāk vajag, bet nu tur atkal variācijas par šķirnēm un krāsnīm, vārdu sakot - kad izskatās gatavi, tad arī ir gatavi.
7. Nu un lūk - trekns un smeķīgs paēdiens gatavs. Veģetārieši, kaloriju skaitītāji dauza galvas pret klaviatūrām un skaita mantras, bet parasti ļauži palutina vēderus.

Labu apetīti!
Uz augšu