Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes kronis

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Baiba Vilciņa
Pagatavošana
90 min
1. Olas saputo ar cukuru. Kakao samaisa ar kviešu miltiem un cepamo pulveri. Pievieno olām. Mīklu liek ietaukota, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, apm. 50 minūtes cep 175 grādos. Atdzisušu torti sagriež trīs plāksnēs. Starp kārtām iesmērē aveņu ievārījumu. Kamēr gatavo glazūru un rotājumus, tortei uzliek vieglu slogu. Saputotā krējumā iemaisa kakao pulveri (var pielikt ari nedaudz cukura). Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi. Līdzenā kārtā uzlej tortei. Torti rotā ar kakao krēma rozītēm un svītriņām, uz rozītēm uzliek sudraba pērlītes.
Uz augšu