Sākums > Receptes > Pamatēdieni

pavasara ieskandināšana ar šašliku

2010. gada 19. marts
Foto: jurka
Pagatavošana
30 min
1. Kalendārī viedi vīri sarakstījuši, ka sācies pavasaris, sniegs gan aizvien vēl ir līdz... vārdu sakot ļoti dziļi, bet aukstums vairs nav tik liels un var jau palēnām atklāt gaļas sezonu. Te, lūk, viena mana receptīte, kas tiek izmantota jau gadiem un cilvēkiem allažiņ garšojis (vai arī viņi ir liekuļi, kas ar patiesību negribēja mani sāpināt).
Foto: jurka
2. Pagatavošana: Visupirms sagriežam gan gaļu gan arī sīpolus un kārtojam marinējamajā traukā. Liekam gaļu, apkaisām ar sāli, piparu un mazliet cukura, tad iet sasmalcinātais sīpols un tad uz sīpola mazliet uzlejam sojas mērci, ja ļoti svarīgs ir estētiskais baudījums, tad uz uzlietās sojas mērcis uzliekam atkal pāris sīpolus, savādāk, ja uzliks gaļu, tad viņa stipri iekrāsojas no mērces. Un tā kārtojam, kamēr traucinš pilns.
Foto: jurka
3. Sīpola/gaļas attiecību es parasti izvēlos aptuveni 0,7kg pret kilogramu gaļas, bet nu sīpols nekādā gadījumā nevar būt par daudz.
Foto: jurka
4. tātad vajag uztaisīt etiķa/ūdens maisījumu, kam būs jāpārklāj mūsu sagatavotā gaļina. Daru es to vienkārši, ieleju bļodiņā galda etiķi un šauju klāt vārītu ūdeni un garšoju ik pa laikam, ja garša paliek jau patīkama un vairs nav dikti stipra, tad maisījums gatavs un to var liet uz gaļas virsū.
Foto: jurka
5. Nu un tālāk vajag pamarinēt kārtīgi, parasti cenšos taisīt tā, lai vismaz 24h gaļa paspēj samarinēties, tas vajadzīgs, lai garša paliek izteiktāka un gaļa mīkstāka.
6. Tālāk jau atliek vien vērt gaļu uz iesmiem un likt uz oglēm. Ieteiktu izmantot tieši iesmus un likt gaļu blīvi, jo tā iespējams gaļu izcept kārtīgi, bet saglabāt sulīgumu, restes un citi nieki lai paliek vistu stilbiem un tādām lietiņām.
7. Vēl šo recepti lieliski var papildināt, ja pieliekam klāt krietnu bunti ar dillēm, feini iet kopā ar soju.
Foto: jurka
Uz augšu