Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti kartupeļi - mundierī

2010. gada 18. marts
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
50 min
1. kartupeļus cītīgi nomazga (nemizo);
2. pārggieš gareniskākajā virsienā uz pusēm;
3. liek uz cepampaplātes ar griezto pusi uz augšu;
4. uz katra katupeļa grieztās virsmas uzlej 1 tējk. eļļas, uzdrupina šķipsninu sāls, un melnos piparus;
5. liek cepties uz 30-45min karstā cepeškrāsnī, temperatūra - 200;
6. PS
7. Pasniedz ar skābētu kāpsotu salātiem(sk. kāposti, sīpoli, ner. saulp. eļļa), kefīru, pienu. Kā "mērci" izmanto ner. saulp. eļļu, kurai uzdrupina sāli. Katrs kartupeļu pusītes mizo pats.
8. Ēdiena īpatnība tāda, ka visas sastāvdaļas ideāli sader kopā, kurus apvieno tieši ner. saulp. eļļas garša.
Uz augšu