Tomātu un pupiņu salāti

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 15 ķiršu tomātiņi
  • 1 kārba (200 g) konserv.baltās pupiņas
  • Pētersīļa zaļumi
  • 3 -4 ēd.k. olīveļļa
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 ēd.k. citrona sulas (vai pēc garšas)
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Mērce:
  2. Ķiplokus rupji sagriežam un liekam nedaudz uzsildītā eļļā, maisot turpinam sildīt 1-2 min. tā, lai ķiploki nemainītu krāsu. Tad atstājam uz 30 min., lai atdziest un savelkas garšas. Ķiplokus izņemam no eļļas un saspiežam putriņā. Eļļai pievienojam saspiestos ķiplokus, sāli, maltus piparus un citrona sulu. Var pievienot arī mazu šķipsniņu cukura, ja vēlas, un visu kārtīgi samaisam.
  3. Salāti:
  4. Pupiņām nolejam šķidrumu, pievienojam uz pusēm sagrieztus tomātus un sakapātus pētersīļa zaļumus un sajaucam. Pārlejam ar sagatavoto mērci un vēlreiz apmaisam. Atstājam ievilkties kādas 10-15 min. un varam baudīt.

Komentāri

Diana Liopa 2010. gada 20. maijs 15:43
Salaatinji bija ljoti viegli uztaisaami, bet es nevareeju kjiplokus taa riktiigi saspiest. Kjiplokus panna vajag iebeert uz kaadaam 15 sekundeem ne vairaak jo ella ir ljoti karsta un vinji aatri apbruuninaas.

salaatinji pasi ir gardi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti