Sākums > Receptes > Salāti

Tomātu un pupiņu salāti

2010. gada 14. marts
Foto: XPovar
Pagatavošana
45 min
1. Mērce:
2. Ķiplokus rupji sagriežam un liekam nedaudz uzsildītā eļļā, maisot turpinam sildīt 1-2 min. tā, lai ķiploki nemainītu krāsu. Tad atstājam uz 30 min., lai atdziest un savelkas garšas. Ķiplokus izņemam no eļļas un saspiežam putriņā. Eļļai pievienojam saspiestos ķiplokus, sāli, maltus piparus un citrona sulu. Var pievienot arī mazu šķipsniņu cukura, ja vēlas, un visu kārtīgi samaisam.
3. Salāti:
4. Pupiņām nolejam šķidrumu, pievienojam uz pusēm sagrieztus tomātus un sakapātus pētersīļa zaļumus un sajaucam. Pārlejam ar sagatavoto mērci un vēlreiz apmaisam. Atstājam ievilkties kādas 10-15 min. un varam baudīt.
Uz augšu