Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu pankūkas ar tomātiem, bekonu un sieru

2005. gada 3. maijs
Foto: Linda Varesa
Pagatavošana
30 min
1. Nomazgā un nomizo kartupeļus, kad tas izdarīts, sarīvējam uz rupjās rīves(var arī uz smalkās, tas ir gaumes jautājums) , kad sarīvēts nospiežam kartupeļu sulu. Pievienojam smalki sakapātus sīpolus, olas, garšvielas un sk. krējumu. Visu kārtīgi sajauc.
2. Tad paņemam panu un kārtīgi uzkarsējam ar eļļu. Liekam cepties pankūkas(~ tik lilelas cik ir liela tomātu ripiņa). Apcepam strauji no abām pusēm, tā, lai pankūka būtu zeltaini brūna un kraukšķiga.Nevajadzētu pankūku taisīt pārāk biezu nedz arī pārāk plānu. Kad pankūkas apceptas liekam uz lielās pannas, ko var likt cepeškrāsnī. Kad tas izdarīts virsū likam tomātu, tad bekonu un pa virsu uzkaisam sieru. cepam kamēr siers izskuss un nedaudz abrūnējis. Klāt var likt skābo krējumu un piedzert kefīru.
3. P.S. Ja nav cepeškrāsns, tad visu to pašu var darīt arī uz parastās pannas, tikai, tad pankūkas jāpacep ilgāk.
Uz augšu