Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardais riekstu,augļu kliņģeris

2010. gada 8. marts
Foto: Baiba
Pagatavošana
180 min
1. 1. Sadrupinātu raugu sajauc ar 1 ēd.k. miltu, 1 ēd.k. cukura un 1 ēd.k. silta ūdens.
2. Pārsedz un noliek siltā vietā, lai raugs sāk darboties un uzbriest, palielinoties apjomā.
3. 2. Bļodā ielej uzsildītu pienu, pieber mazliet sāli un pusi cukura.
4. 3. Pienā iesijā 200-250 gr miltu.
5. 4. Pievieno un iemaisa arī iedarbināto raugu.
6. 5. Trauku pārsedz. Saputo mīkstu sviestu ar pāri palikušo cukuru. Pa vienai pieputo klāt abas olas, pēc katras masu kārtīgi sakuļot.
7. 6. Piena, miltu un rauga maisījumam bļodā pieieno kardamonu un kurkumu.
8. 7. Iemaisa saputoto olu un sviesta masu.
9. 8. Iesijā pārējos miltus un mīklu pamatīgi mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas un rokām.
10. Pārkaisa mazdrusciņ miltus, pārsedz un noliek siltumā uzrūgt, apmēram 1 stundu.
11. 9. Uzraudzēto mīklu liek uz galda un sadala divās daļās. katru daļu izrullē šaurā,garā plāksnē.
12. 10. Uz viennas plāksnes klāj riekstu un kanēļa pildījumu, uz otras žāvētos augļus.
13. 11. Plāksnes, sākot no sev tuvākās malas, satin ciešā, garā ruletē. To virpinot padara vel garāku un galus tievākus.
14. 12. Abas tievās, garās rulletes liek blakus un savij kā virvi. No savītās virves veido kliņģeri. Izveidotu klinģeri apsmērē ar viegli saputotu olu un apkaisa ar drumstalām.(visas drumstalu detaļas sajauc un samica un sadrupina) . Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 gradu temp cepties apm. 50 minūtes.
Uz augšu