Gardais riekstu,augļu kliņģeris

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 gl piena
  • 200 gr cukura
  • 2 olas
  • 60 gr rauga
  • 1 /2 tēj.k. sāls
  • 750 -800 gr miltu
  • 250 gr sviesta
  • 1 /2 tēj.k. malta kardamona
  • 1 /2 tēj.k. kurkumas
  • Pildījumiem:
  • 1.
  • 100 gr rieksti
  • 1 tēj.k. kanēlis
  • 50 gr cukura
  • 1 -2 ēd. k. piena
  • 2.
  • 50 gr žāvētas plūmes
  • 50 gr žāvētas aprikozes
  • 50 gr rozīnes
  • 3 -4 ēd.k. aprikožu džema (bet otrajā reizē es izmantoju māju abolu ievārījumu)
  • Drumstalām:
  • 50 gr sviesta
  • 50 gr cukura
  • 50 -60 gr miltu

Pagatavošana

180 min.
  1. 1. Sadrupinātu raugu sajauc ar 1 ēd.k. miltu, 1 ēd.k. cukura un 1 ēd.k. silta ūdens.
  2. Pārsedz un noliek siltā vietā, lai raugs sāk darboties un uzbriest, palielinoties apjomā.
  3. 2. Bļodā ielej uzsildītu pienu, pieber mazliet sāli un pusi cukura.
  4. 3. Pienā iesijā 200-250 gr miltu.
  5. 4. Pievieno un iemaisa arī iedarbināto raugu.
  6. 5. Trauku pārsedz. Saputo mīkstu sviestu ar pāri palikušo cukuru. Pa vienai pieputo klāt abas olas, pēc katras masu kārtīgi sakuļot.
  7. 6. Piena, miltu un rauga maisījumam bļodā pieieno kardamonu un kurkumu.
  8. 7. Iemaisa saputoto olu un sviesta masu.
  9. 8. Iesijā pārējos miltus un mīklu pamatīgi mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas un rokām.
  10. Pārkaisa mazdrusciņ miltus, pārsedz un noliek siltumā uzrūgt, apmēram 1 stundu.
  11. 9. Uzraudzēto mīklu liek uz galda un sadala divās daļās. katru daļu izrullē šaurā,garā plāksnē.
  12. 10. Uz viennas plāksnes klāj riekstu un kanēļa pildījumu, uz otras žāvētos augļus.
  13. 11. Plāksnes, sākot no sev tuvākās malas, satin ciešā, garā ruletē. To virpinot padara vel garāku un galus tievākus.
  14. 12. Abas tievās, garās rulletes liek blakus un savij kā virvi. No savītās virves veido kliņģeri. Izveidotu klinģeri apsmērē ar viegli saputotu olu un apkaisa ar drumstalām.(visas drumstalu detaļas sajauc un samica un sadrupina) . Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 gradu temp cepties apm. 50 minūtes.

Komentāri

Zane 2013. gada 24. oktobris 11:40
Super gards klinģeris! Es jau viņu esmu taisījusi 4 reizes un visas reizes viņš sanāk gards.
Baiba 2012. gada 2. aprīlis 20:03
ievēroju precīzi recepti, bet man sanāca diezgan pasauss, bet, ja tāds patīk, tad receptei nav ne vainas ;) Paldies
INETA 2011. gada 16. decembris 12:54
Paldies par recepti,klinģeris vienkārši brīnišķīgs,vislabākais ir tās divas pīnes,katra ar savu garšu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize