Torte"sapnis"

2010. gada 8. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Miltus caur sietu izsijā kaudzītē uz galda, vidū veido nelielu bedrīti, kurā liek margarīnu olas dzeltenumus un cukuru. Samīca viendabīgu miklu, ne pārāk cietu tā lai nelīp pie rokām. 1/4 daļu no mīklas ieliek ledusskapī, lai nedaudz sastingst. tad ņem ~1kg kūkas formu un pārējo mīklu izlīdzina pa visu formu, visu apakšu un arī sānus, sadursta ar dakšiņu. Tad virs izlīdzinātās mīklas formā uz sakņu rīves sarīvē nomizotus ābolus, pārkaisa ar cukuru un nedaudz kanēli, Tad ņem olas baltumus kas palikuši pāri no dzeltenumiem kurus iemīcījām mīklā, saputojam un liekam formā virs sarīvētajiem āboliem vienmērīgi izlīdzinot, Tad ņemam mīklu kas ledusskapī un ar sakņu rīvi parīvējam pār olas baltumu vienmērīgā slānītī. Kad cepeškrāsns uzsilusi līdz 180 grādiem liekam kūku iekšā un lēnām cepam lai nesakristu olas baltums, līdz apkārt esošā mīkla ir skaiti brūna un āboli arī gatavi, gatavību var noteikt iedurot ar kociņu un pārbaudot. Kad gatava nedaudz atdzesē izņem no formas liek uz šķīvja pārkaisa ar pūdercukuru un Labu apetīti>
Uz augšu