Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Iebiezinātā piena un marcipāna sirds

Iebiezinātā piena un marcipāna sirds

FOTO: Linards Āboltiņš

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 paka "Selga" cepumu ar īru krēma garšu
  • 1.5 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 20 g rozīņu, riekstu
  • 2 paciņas marcipāna masas (nopērkama "Sky" veikalā )
  • Sarkanā pārtikas krāsviela
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Cepumiņus sadrupina sīkos gabaliņos, nedaudz piepalīdzot ar stampu (nevis slampu), bet nevaiga baigi sīkos. Iemaisa rozīnes un/vai riekstus (ko katrs izvēlējis) iebiezinātajā pienā.
  2. Tad iebiezināto pienu sajauc ar cepumiņiem (nekautrējies to darīt ar rokām, sagatavojies būs ķēpīgi) un veido sirsniņas formu. Ieliek uz pusstundu ledusskapī.
  3. Samīca marcipāna masu (ņem uz aci cik tev tā kūka liela) ar dažām pilītēm krāsvielas (atkarībā cik iftīgu toni gribās (no rozā līdz ķiršsarkanam)).
  4. Iekrāsoto marcipānu izveltnē un liek pāri kūkai pielīdzinot maliņas ( lai smuki izskatās)
  5. Un tālāk grūtākaism- Marcipāna rozītes. No atlikušā marcipāna pickiņām izveltnē mazus ovālus aplīšus (uzmanies, ka nepielīp pie rullējamā).
  6. Un tad ar rociņām loka rozes formiņu (te vajadzēs pacietību un nelielu treniņu) Un tā loka, kamēr pietiek.
  7. Tad kārto uz mūsu kūkas, viegli iespiežot pašā kūkā iekšā. Ieliek ledusskapī uz nakti! Wollā kūka gatava.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas