Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sātīgais deserts, jeb kā apvienot 2. ēdienu ar saldo

2010. gada 27. februāris
Foto: Maija Roze
Gaidi ciemiņus un saproti, ka slinkums klāt galdu ar vairākiem ēdieniem? Pagatavo maizītes un šo saldēdienu. Garšīgs un sātīgs-ja šo ciemiņi apēdīs-neko daudz cita neprasīs, ja nu vien ko uzdzert pa virsu un varbūt pa skābam gurķītim, lai saldumu atsvēru. Tā nejauši sanāca man-ciemiņi laimīgi, vēderi pilni, maciņš maz cietis :)
Pagatavošana
45 min
1. A.daļa:
2. Maizes zupu atdzesē ( ja nezini, kā gatavot-lasi vispirms B. daļu ). Kad tā vairs nav karsta,bet vēl silta-salej bļodiņās.
3. Sagriez konservētos augļus mazos gabaliņos, katrā bļodiņā ber aptuveni 1,5 ēdamkaroti šo augļu.
4. Pa virsu liec saldējumu.
5. Pārlej saldējumu ar sīrupu, vai medu. Viegli uzkaisi katrai porcijai kapučīno- NEDAUDZ-kā pūdercukuru.
6. Ja vēlies, tad izdekorē visu vēl ar putota putukrējuma cepuri.
7. Labu apetīti!
8. Brīdinājums-šis ēdiens ir sātīgs-diētām nepiemērots, kā arī cilvēkiem ar jutīgiem zobiem jāēd uzmanīgi, jo pāreja no aukstā uz karsto un otrādāk, plus liela salduma koncentrācija var sasāpināt zobus!
9. B.daļa
10. Kā gatavot maizes zupu?
11. Sagriez maizi kubiciņos.
12. Liec vēsā ūdenī un vāri.
13. Pievieno žāvētos augļus (kurus pirms tam nomazgā), sukādes Vāri, līdz tie un arī maize kļuvuši mīksti.
14. Pievieno cukuru, pēc savas mēru tabulas un garšas iztēles, jo kādam vajag nesaldu, kādam glukozei līdzīgu garšu.
15. Ja vēlies, pievieno nedaudz kanēli.
16. Visu labi samaisi, noņem no uguns un ļauj 20 min pabriest.
17. Atgriezies uz A.daļu un lasi kas jādara tālāk.
Uz augšu