Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Zemeņu torte

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • 125 g miltu
  • 40 g cukura
  • 80 g sviesta
  • Vanilīna cukurs
  • Tortes virskārtai
  • 400 g zemeņu
  • 400 g salda krējuma
  • 4 ēdamk. cukura
  • 2 ēdamk. želatīna
  • Vanilīna cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Mīklai: miltus iesijā bļodā, uzber cukuru, vanilīncukuru, šķipsniņu sāls un gabaliņos sagrieztu sviestu. Visu samīca, līdz veidojas gluda mīkla. Izveido kukulīti, ietin folijā un ieliek uz stundu ledusskapī. Uz dēļa uzkaisa miltus, liek mīklu un izveltnē apmēram 0,5 cm biezumā, tad ieklāj cepamajā formā un maliņas uzloka uz augšu. Cep 20 minūtes 200 grādu temperatūrā. Gatavu nedaudz atdzesē un izņem no formas. Virskārtai: krējumam pievieno cukuru un vanilīncukuru, saputo. Caur sietu izberž zemenes, uzbriedina želatīnu un pievieno visu putukrējumam, samaisa un novieto vēsumā. Kad masa sāk stingt, to vēlreiz uzputo. Izcepto tortes pamatni liek atpakaļ formā un tai virsū - saputoto masu. Torti novieto vēsumā. Rotā ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas