Circeņu zupa (iz omas virtuves

Sastāvdaļas

  • 300 g žāvētas c/g krūtiņas
  • 2 lieli sīpoli
  • 500 g ūdenī (vismaz 12h) izmērcētu pupiņu , vislabāk lietot lielās kāršu pupas
  • 100 g miežu putraimu
  • 1.5 - 2 litri piens (vislabāk - nepasterizēts, lauku)

Pagatavošana

60 min.
  1. Pupiņas vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tās pusmīkstas. Nelielos kubiņos sagrieztu krūtiņu kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem apcep uz pannas, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno pupiņām. Pielej pienu un pagaida, līdz tas uzvārās. Pievieno putraimus. Visu vāra, līdz putraimi un pupiņas mīksti. Tūdaļ pēc vārīšanas beigām iemet katlā apmēram 20g sviesta, lai neveidotos piena plēve. Zupa sader ar īstu trupjmaizi un sviestu.
  2. Ja kādam rodas šaubas par produktu saderību, iesaku pamēģināt - izdosies necerēti garšīgi. :)

Komentāri

zigrida atale 2010. gada 5. marts 16:19
loti lieliska recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi