Ķiploku sviests

2010. gada 19. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Izkausē sviestu.
2. Veselām ķiploka galviņām ( nevis daiviņām, bet GALVIŅĀM,vajag daudz ķiploka) nogriež ''micīti'' ( lai vieglāk pēc tam mizojas) un liek cepeškrāsnī apmēram uz 15-20 min, kamēr ķiploki kļūst brūngani un mīksti
3. Sasmalcina pētersiļus.
4. Kad ķiploki gatavi, tos izmizo. Atrod trauku sviestam ( tā var būt izlietota margarīna bundža vai kāda bļodiņa). Ielej tur mīksto sviestiņu un ar ķiploku spiedi saspiež izceptos ķiplokus(visus - nebaidieties, ka tik daudz, jo izcepti viņi kļūst pavisam maigi). Pieber sasmalcinātos pētersiļus. Ja vajag - sāli. Samaisa un noliek vēsā vietā sacietēt. Var izmantot kā parastu sviestu, bet vislabāk garšo uzsmērēts uz gareni sagrieztas bagetes un nedaudz pacepts cepeškrāsnī, kamēr maizīte kraukšķīga. Sviests var stāvēt ilgi ledusskapī. Grauzdētās bagetes ir ātra un garšīga uzkoda negaidītiem viesiem.
Uz augšu